skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Заключителна изява по Проект № 2020-1-BG01-KA102–078374 „Икономика в движение” и Програма „Еразъм +“

На 11.10.2021 г. в зала „Слави Шкаров“ в сградата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе се проведе заключителна изява на участниците от Професионална гимназия „Елиас Канети“ – Русе в Проект № 2020-1-BG01-KA102-078374 „Икономика в движение“, ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе.

Присъстваха гости от русенски професионални гимназии и от Регионално управление на образованието – Русе, както и от Международно дружество „Елиас Канети“.

Г-жа Анета Ангелова – координатор на проекта, припомни целите на проекта, а именно обвързване на училищното обучение по икономически дисциплини и професии с действителна работна практика; развиване на професионални, езикови и личностни качества и умения на европейско ниво; постигане на приспособимост към пазара на труда в европейски условия; прилагане на добри практики на европейско ниво в работна среда в България; развиване на качества и умения като точност, отговорност – лична и колективна, инициативност, предприемачески умения и добра чуждоезикова компетентност.

Ученици от XII клас от специалности „Икономика и мениджмънт“, „Бизнес администрация“ и „Оперативно счетоводство“ представиха своята дейност. По увлекателен начин споделиха за своите вълнения и преживявания по време на ученическия стаж във Виена, Австрия през лятото на 2021 година.

В рамките на проекта се осъществиха 2 мобилности за 3 седмици на общо 30 ученици и 4 ръководители за периода 14.03-03.04.2021 г. и за периода 25.04 -15.05.2021  

Представители на мобилност 1 Анжелика Желева, Михаела Стойчева и Берна Юмер, както и Фарес Алфарес и Йоана Миланова представиха работни и забавни моменти в презентация. Г-н Драгомир Митев – ръководител, представи видео, съдържащо основни вълнуващи моменти, свързани с работа, ежедневни дейности, посещения на забележителности, пътуване, празнуване на рожден ден, гласуване в посолството в Австрия – 20 дни  през погледа на участниците в една минута. Учениците благодариха на техните ръководители г-жа Анета Ангелова и г-н Драгомир Митев.

            Представители на мобилност 2 Ванеса Илиева, Виктория Стоянова, Алина Любенова, Мартин Маринов, Миглена Иванова, Ренета Йоргова, Йоана Георгиева, Магдалена Пенева, Габриела, Борислав Маринов, Борислав Василев разказаха за изпълнение на интересни задания чрез проучвания и посещения – намиране на места във Виена, свързани с българската история – например фамилната къща на нашия патрон Елиас Канет и на кафене „Ландман“, посещения в музей „Албертина“, Музея на илюзиите, Частен университет „Модул“ и Виенски държавен университет, Национална библиотека „Прунксал“, модерна университетска библиотека към Факултета по икономика и мениджмънт с космическия си вид и размери, Природонаучния музей, замъците „Шонбрун“ и „Белведере“. Учениците благодариха на техните ръководители г-жа Евелина Копчева и г-жа Десислава Игнатова.

В края на изявата се включи Александра Самара – ръководител от партньорската обучителна компания „Аустрейнинг“. Тя направи обобщение на дейностите и похвали участниците за тяхната любознателност, амбициозност и сериозно отношение към работата.

Събитието завърши с благодарности към всички участници в проекта – учениците, родителите, ръководителите и ръководството на училището – за положените общи усилия, за осъществените мечти и планове и за възможността младите хора и техните учители да се изявят чрез подкрепата на Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Заключителна изява на 11.10.2021 г. на участниците в Проект "Икономика в движение"

Back To Top