skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Първо място за учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе на финалния кръг от Ученическите дебати по повод 260 години от рождението на Фридрих Шилер

 

На 12.11.2019 г. в зала „Европа“ се проведе финалният кръг от дебатите, които се осъществиха по проект на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе. Проектът се реализира в партньорство с АЕГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ПГИУ „Елиас Канети“ с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“ по програма „Знание и растеж“.

Гости на събитието бяха представители на Фондация „Русе – град на свободния дух“, експерти от РУО – Русе, областна и общинска администрация, преподаватели от Русенския университет, директори на училища партньори, учители, ученици и родители.

Участниците, разделени на две групи, се състезаваха като дебатираха по темите: „Трябва ли да се откажем от пластмасата с цел опазване на околната среда?“ и „Трябва ли да заменим родината си за живот в чужбина?“

В условията на силна конкуренция Стела Дамянова, ученичка от ХВ клас, и Мартин Маринов, ученик от ХГ клас, успяха аргументирано да изложат и защитят своите позиции по време на дебата. Въпреки много добрата подготовка и предишен опит на другите участници в дебата, Стела и Мартин с много ентусиазъм и вълнение постигнаха отлично представяне. Ръководител на нашите ученици бе госпожа Анна Гръкова – старши учител по философия.

След много труден избор журито, с председател преподавател от Русенския университет и състав от опитни дебатьори от ХІІ клас, избра призьорите в състезанието.

Изключително горди и щастливи ни направи Стела Дамянова от ХВ клас на ПГИУ „Елиас Канети“, която се класира на I място. Поздравления и за Слав Монев от МГ „Баба Тонка“ – II място и Денислав Димитров от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – III място.

Благодарим на организаторите от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ за незабравимото преживяване и им желаем успех!

Автор: Анна Гръкова – старши учител по философия

Back To Top