skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Нощта на книгите за Хари Потър

ЕГМОНТ

ул. „Фритьоф Нансен” 9

1142 София

тел:    02 988 01 20

          02 422 41 21

факс: 02 988 02 23

www.egmontbulgaria.com

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ЗА ШЕСТИ ПЪТ НОЩТА НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР

Темата на тазгодишното събитие е „Тримагическият турнир“ 

Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 6 февруари, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Дж. К. Роулинг, може да прекрачи прага на мечтите си и да влезе в приключения с различни изпитания от Тримагическия турнир!

В Нощта на книгите за Хари Потър споделяме магията на незабравимите истории и приключения на „момчето, което оживя“. Младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат възможността да организират и да вземат участие в различни събития, изпълнени със забавни игри и четене на любими откъси от романите за Хари Потър, както и да се изявят в множеството забавни изпитания в Тримагическия турнир. Сред основните цели на кампанията е възможността младите читатели да се докоснат до магията на книгите и бъде мотивиран интереса им към четенето. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява всяка година да привлече милиони млади хора към четенето, носейки послания за толерантност, емпатия, вълшебната сила на приятелството.

Издателство „Егмонт“ отправя специална покана към всички училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат Нощта на книгите за Хари Потър: „Тримагическият турнир“. Всички те могат да използват специално подготвения организационен пакет с идеи, напътствия и материали за подготовката на един незабравим празник. Пакетът може да бъде свален от сайта на издателството: www.egmontbulgaria.com

Издателство „Егмонт“ ще споделя информация за тематичните събития на организаторите и ги призовава да информират за планираните от тях инициативи на имейл адрес pr@egmontbulgaria.com.

Всички организатори на празненства ще имат възможността да отбележат събитията си на специална интерактивна карта, която обединява инициативи в Нощта от целия свят: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map.

Още за Нощта на книгите за Хари Потър: „Тримагическият турнир“ вижте тук.

***

 „Егмонт“ е водещо издателство за книги и периодика в България. Мисията на компанията е да създава качествено и иновативно съдържание, което вдъхновява, образова и забавлява. В портфолиото на издателството влизат утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джон Грийн, Лий Бардуго, както едни от най-популярните и обичани български влогъри.  Сред основните му партньори са световни гиганти като Disney, Mattel, National Geographic, Hasbro.

Издателството е част от водещата скандинавска медийна група Egmont с активности в 30 държави и над 6200 служители. Създадената през 1878 г. компания се развива в сфери като кино, телевизия, книги, списания, електронни игри, електронна търговия, образователни платформи и дигитални услуги. Egmont е фондация, която дарява над 13 милиона евро годишно за осигуряване на по-добър живот на деца и младежи.

Повече за „Егмонт” в България: www.egmontbulgaria.com

Официална страница на Egmont: www.egmont.com

 

 „ЕГМОНТ“ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

https://www.facebook.com/egmont.bg/

https://www.facebook.com/harrypotter.bg/

https://www.facebook.com/egmont.teen/

https://www.instagram.com/egmontbulgaria/

Back To Top