skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Поздравително слово

Уважаеми ученици, учители, родители!

Предстои ни учебна година в условията на необичайна обстановка..

И през тази година пред нас стоят отговорни задачи, уроци и предизвикателства.

В това е интересното на живота – в това, че ни дава изпитания, с които да се справим, за да преброим благословиите си, да калим волята си и да станем по-силни, смели, мъдри.

Добре дошли в нашето училище, скъпи осмокласници!

Предстои да пристъпите прага на училище с вековна история и да станете част от нея. Имате пред себе си примера на нашите възрожденски предприемачи, на родолюбиви състоятелни радетели на образованието и изкуството, на Ваши съученици и наши възпитаници с постижения на областно, национално и международно ниво.

Ще Ви водим по пътя на Познанието с грижа, строгост и съзнание, че Вие сте доброто бъдеще на родината.

Очакваме от Вас 3 неща – да учите усърдно, да сте почтени и добри един към друг и да развивате предприемачески умения с амбиция и постоянство.

Скъпи деветокласници!

Добре дошли в сградата на нашето училище! Изминахте дълъг и необичаен път до нашето училище. Предстои да направите първи крачки към усвояване на професиите. Знанието ще се разкрива пред Вас стъпка по стъпка.

Скъпи десетокласници и единадесетокласници!

Вие сте връзката с това, което беше преди ремонта и преди КОВИД-19. Тази година пред нас заедно стои отговорната задача да покажем как разстоянията и промените не могат да попречат да се случи завръщането и срещата ни тук, в обновената ни сграда. Да дадем първия за годината урок на Вашите по-малки съученици за извънредни ситуации, ред, дисциплина и положително общуване. Да заявим, че общуването има много лица и то се случва на нива, далечни от изискването за безопасно отстояние.

Уважаеми дванадесетокласници!

Вие сте нашите пораснали деца. Кога мина това време? Порастването е белег за зрялост. Зрялост е това, което очакваме от Вас и знаем, че не е лесно и изисква усилия. Вярваме във Вас и в себе си!

Нека да се съсредоточим върху хубавите страни на предизвикателствата, които ще срещнем. Върху онези, които ще ни покажат кои са истинските неща и стойности в живота. Пречките нямат физически измерения, а границите са за разумните хора. Заедно ще се учим и тази година, че общуването не зависи от разстоянията.

Незабравяйки посланието на наскоро отминалия празник, днес, повече от всякога, имаме нужда от единение.

Да бъдем единни в целите и стремежите си да съградим по-добро настояще и бъдеще в нашето по-добро общество.

За това се изисква работа, учене, воля, усилие, постоянство, родолюбие и посветеност.

Поклон пред паметта на предците ни, постигнали с обща сила и всеотдайност всичко хубаво, което сме наследили!

Скъпи ученици, учители, служители!

Бъдете здрави, защото нашето училище, нашето общество и България имат нужда от Вашата положителна енергия, изобретателност, идеи, усилия и добри резултати от труда Ви.

На добър час!

Ан. Георгиева

Директор

Back To Top