skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Конкурс за есе на Русенска търговско-икономическа камара

Тази година Русенска търговско-икономическа камара празнува 130 години от създаването на Първата търговско-индустриална камара в България.

По този повод, Русенската Търговско-Индустриална Камара отбелязва този юбилей по нетрадиционен начин, като провокира творческото и визионерско мислене на младите хора чрез конкурс за есе по зададено начало.

Инициативата да е насочена  към всички ученици и младежи до 21 г., които се чувстват ангажирани с настоящето и бъдещето на град Русе и имат идеи за неговото развитие. В творбите си младите хора трябва да дадат воля на своята креатовност и да разкажат как според тях ще се промени града ни през следващите 20 години, какъв би бил техният личен принос или този на Камарата към промяната, как си представят бъдещето.

Най-високо оценените есета ще бъдат включени в специална капсула на времето, която ще бъде запечатана на официална церемония и 20 години по-късно отворена, като новото поколение ще има възможността да прочете как са си представяли Русе техните родители 2 десетилетия по-рано. Вече порасналите младежи от своя страна ще могат да си дадат равносметка за изминалото време.

За класиралите се на първите три места е осигурен награден паричен фонд.

Back To Top