skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Участие на ученици от 9а клас, специалност „Икономическа информатика“ в инициатива на „Джуниър Ачийвмънт“ България – 16.03.21г

 

        В навечерието сме на Световната седмица на парите. Тя ще се проведе от 22 март до 28 март. Традиция е в ПГИУ „Елиас Канети“ Русе да се отбелязва инициатива на Джуниър Ачийвмънт-България, която тази година е под наслов: „Да се погрижим за себе си, да се погрижим за парите си“.

       Целта на глобалната кампания е повишаване на финансовата грамотност на младите хора. Въпросите за парите са важни, защото младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да вземат правилни финансови решения.

        Ученици от 9а клас, специалност „Икономическа информатика“, с класен ръководител Румяна Ценева, представиха интересни и иновативни презентации – анимации. Темите, които бяха залегнали в тях са   „Интересни факти за парите, които не знаете“,  Парите – същност, функции и особености“, „Парите през вековете“. Младите икономисти представиха и есе на тема „Да се погрижим за себе си, да се погрижим за парите си“. Участваха и в игра за финансова грамотност. Проявиха  интерес и към споделеното обучение, сързано с презентационни уроци по финансова грамотност, които по-големи ученици им показаха. Направиха табло, разказаха какво обичат парите.

       Едва ли когато финикийците са измислили парите, са си представяли бъдещата сила, която те ще придобият. Истинските ценните неща в живота, обаче не струват банкноти и монети.

       Ето защо, възпитаниците на гимназията се убедиха, че трябва много да учат, да се трудят, да се грижат за себе си и за финансите си! Получавайки знания, те да могат да развиват уменията си и да постигат успехи!

Автор на текста – Румяна Ценева, старши учител по икономически дисциплини

Back To Top