skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

ОТЛИЧИЕ ЗА ПГИУ „ЕЛИАС КАНЕТИ“ – РУСЕ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА ПГИУ „ЕЛИАС КАНЕТИ“ – РУСЕ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
 
С бронзов медал, плакет, грамоти и много подаръци се отличи Ралица Георгиева от XIIб клас, специалност „Оперативно счетоводство“ на Националното състезание по предприемачество за „Най-добра бизнес идея“ 2023. Ралица и нейният отбор очароваха компетентното жури с иновативната си идея за дигитална четка за рисуване. Идеята на отбора бе насочена към хората занимаващи се с изобразително изкуство и училища и школи, специализирани в изкуствата. Този продукт е разработен с екологични материали и използващ лесно почистващи се бои.
 
На първенците от Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея” се признава оценка отличен (6.00) за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“.
Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“ 2023 се състоя в периода 27-29 март 2023 г. Домакин на състезанието бе Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев. Класиралите се от 1 до 24 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието, бяха от Гоце Делчев, Монтана, Пловдив, Смолян, Бургас, Варна, Видин, София, Благоевград, Сандански, Казанлък, Пазарджик, Якоруда, Тутракан, Кюстендил, Силистра, Петрич, Хасково, Сливен и Русе.
 
Участниците бяха разпределени в екипи на случаен принцип и всеки отбор носеше името на филм, чието съдържание е променило и вдъхновило световните бизнес лидери и милиони обикновени хора. По зададения казус „Предприемачеството в изкуството“ участниците генерираха своите бизнес идеи.
Цялостната организация на състезанието се осъществи от главния експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Благоевград, Катедра „Предприемачество“ на Университета за национално и световно стопанство, Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Община Гоце Делчев. В състава на комисията на националното състезание тази година се включиха: представители на катедра „Предприемачество“ към УНСС, Джуниър Ачийвмънт България; Асоциацията на застрахователните брокери в България, Община Гоце Делчев и представителите на местни организации.
 
Изказваме и специални благодарности на г-жа Анета Ангелова – главен учител, която подготви ученичката за състезанието и на г-жа Боряна Илчева – придружила ученичката като старши учител по икономически дисциплини и класен ръководител.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+16
 
 
See insights and ads
Boost post
 
All reactions:

58

 
Back To Top