skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Чаено парти в VIII „г“

 
С голямо вълнение учениците от VIII „г“ клас поеха инициативата да създадат заедно с г-жа Елина Теодорова урок по английски език на актуална тема, а именно: Как да се храним така, че да бъдем винаги здрави.
 
Беше представена историята на традиционния английски чай. Учениците си приготвиха сами чай в класната стая, като се подкрепиха и с кулинарни лакомства, приготвени от тях у дома. Те представиха в постери и презентации различни британски и американски рецепти, както и такива от други държави.
 
Урокът продължи с дебат на тема: Здравословна храна или бърза храна. Участваха два отбора, като капитаните сами избраха своите съотборници. Беше подбрано жури с изготвени критерии за оценка. Победата беше спечелена от отбора, който беше по-убедителен в аргументите си.
 
Последната урочна дейност беше за упражнение и затвърждаване на лексиката, свързана с темата на часа. Учениците се включиха в забавна игра, наречена „Познай думата”, в която трябваше да обясняват със жестове на свой съученик дума, свързана със здравословното хранене.
 
Автор: Елина Теодорова – учител по английски език
Back To Top