skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Шеста европейска олимпиада по статистика (ЕОС)

Шеста европейска олимпиада по статистика (ЕОС)
ЕОС се организира от Евростат и част от държавите-членки на Европейски съюз с цел да се повиши статистическата култура на учениците.
Инициативата е насочена към повишаване на функционалната грамотност чрез засилване на любопитството и интереса им към статистиката, като се покаже нейната роля както в различните сфери на обществения живот, така и във всекидневието на обикновения човек. Олимпиадата насърчава работата на учениците в екип и сътрудничеството като средство за намиране на общи решения.
Националният кръг на Шестата европейска онлайн олимпиада по статистика за ученици 2023 се проведе в периода 4.01.2023 г. – 28.02.2023 г. и приключи успешно.
В двата етапа на националния кръг участваха ученици от 310 отбора от 79 училища в страната.
От нашата гимназия успешно се представиха следните отбори:
Отбор PERFECTEAM – Категория В (ученици от 8 и 9 клас), с участници от 9г клас: Дарена Донева, Илиана Карапачова и Йоана Георгиева, постигна най-висок резултат от училищните отбори с 81.69 точки от максимум 100 точки.
Отбор „Дивис“ – постигна най-висок резултат от училищните отбори в категория А (ученици от 11 и 12 клас) – 75.37 точки с участници: Десислава Петрова – 11б клас и Ивона Иванова – 11б клас.
Отбор IT – Team – 66. 68 точки с участници: Кристина Баева, Добромир Петев и Симеон Димитров – 11а клас.
Отбор Enjoy – 50.73 точки с участници: Михаела Гечева и Радина Стоянова – 11б клас.
Отбор „Божур“ – 45.09 точки с участници: Дидем Осман и Мелек Расимова Бюлентова – 11б клас.
Националният статистически институт (НСИ) отчита с гордост създадената вече традиция олимпиадата да се посреща от учители и ученици с нетърпение. Знанията и уменията, които младите хора придобиват в хода й, са гаранция за високи постижения в следващите образователни степени и професионалната им реализация.
See insights and ads
Boost post
 
All reactions:

7

 
 
Back To Top