skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Литературно четене от предварително обявения конкурс за художествена творба на тема: „Не оставяй нито ден, без да оставиш знак“.

На 20 април 2023 г. Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ отбеляза своя патронен празник и 140 години от създаването на училището. Учителите и учениците организираха редица събития, които издигат авторитета на елитната гимназия.
 
В различните инициативи взеха участие всички възпитаници от 8. до 12. клас. Празникът започна в зала „Култура“, където се проведе традиционното литературно четене от предварително обявения конкурс за художествена творба на тема: „Не оставяй нито ден, без да оставиш знак“. В него взеха участие над 80 ученици от 16 населени места в страната. Посланията на младите автори, творили в направленията есе, стихотворение и рисунка, бяха многопосочни и интересни. С картините на младите художници бе организирана изложба в гимназията и в зала „Култура“. Със специалната награда за цялостен принос в литературната дейност на училището и участие от 8. до 12. клас в литературни конкурси и в литературни четения бе удостоена Никол Некезова от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Всички участниците получиха грамоти и награди.
Празничният ден завърши с богата концертна програма в „Канев център“. На сцената своите таланти разкриха много ученици. Те доказаха, че не са само добри икономисти, а и актьори, музиканти, певци, танцьори. Участието на бивши и настоящи възпитаници продължава традицията гимназията да е училище на поколенията.
 
Автор: Илияна Илиева – ст. учител по български език и литература
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+18
 
 
See insights and ads
Boost post
 
All reactions:

28

 
 
Back To Top