skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СЧЕТОВОДСТВО (5-7 април 2023)

НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СЧЕТОВОДСТВО (5-7 април 2023)

 

Бурчин  Юмерова, ученичка от 12 б клас, специалност: „Оперативно счетоводство“ се представи успешно на XVI Национално състезание по счетоводство. Тя получи грамота и сертификат за участие, предметни награди и много положителни емоции в морската ни столица Варна. Показа, че нашата професионална гимназия е сред най-добрите двадесет в страната.

Тази година състезанието се проведе във Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“. В оспорваната надпревара участваха 21 ученици от XI и XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на регионалния кръг на състезанието.

Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви, че възпитаниците на училището винаги са били пример за отлични знания в областта на икономическите науки. Директорът на ВТГ Жечка Георгиева откри събитието и пожела успех на състезателите.

Класиралите се от 1 до 20 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието са от 19 града на България /Варна, Русе, Попово, Сливен, Благоевград, Бургас, Шумен, Гоце Делчев, Видин, Пазарджик, Стара Загора, Добрич, Плевен, София, Велико Търново, Пловдив, Горна Оряховица, Кърджали, Генерал Тошево/. Участниците решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи.

Ръководителите участваха в обучение и получиха сертификати за „Иновативни методи на преподаване“ и Грамоти за подготовка на учениците и постигнати високи нива на знанията им в Националното състезание по счетоводство – 2023.

Организатор на състезанието бе Министерството на образованието и науката, дирекция „Професионално образование и обучение“. Оценка на постигнатите резултати на състезанието постави Национална комисия от експерти в областта на счетоводството.

Целите на състезанието са: да се предостави възможност на учениците за творчески изяви на придобити знания, умения и компетентности по усвоената професия; да се демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия и решаване на практически задания в конкретна ситуация.

Автор и ръководител на участничката – Боряна Илчева.

 

Back To Top