skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Европейска Седмица на Програмирането ПГИУ „Елиас Канети“ Образование Иновации

Европейска Седмица на Програмирането ПГИУ „Елиас Канети“ Образование Иновации
 
В рамките на „Европейската седмица на програмирането“, нашето училище съвмести усилия и създаде няколко изключителни инициативи, представени от наши ученици.
В този период, XIА клас, от специалност „Икономическа информатика“, имаше възможността да се запознае с предмета „Работа в учебно предприятие“ по един съвсем нов начин. Беше създадена специална уеб страница и придружаваща презентация, разработени с единствената цел – да предоставят насоки и съвети от ученици от XIIA клас от същата специалност. Те споделиха своите опити и знания с техните по-млади колеги, които скоро ще се изправят пред същите предизвикателства.
Имаха честта да научат повече за постиженията на УП „ИноКард“ на ТФ ФЕСТ 2023 г., които с гордост бяха представени в рамките на изминалата седмица.
По време на събитието се проведе и оживена дискусия, която имаше за цел да изясни предстоящите дейности на XIA клас и да им помогне да се ориентират в бъдеще.
На 18-ти и 20-ти октомври 2023 год., нашите талантливи ученици Пламена Петкова, Симеон Василев и Тугай Ебадула, както и Михаела Мицова и Кристина Баева, представиха презентации и уеб страница, създадена специално за това събитие. Те използваха знанията си в HTML, CSS и JavaScript, за да създадат уеб сайт на учебно предприятие.
На 19.10.2023г. в час на класа Денислав Евтимов от VIII а клас представи пред съучениците своя разработка под формата на уеб сайт. Предназначението му е да създава пароли, да осъществява шифриране и дешифриране на кратки текстове. Приложението на ученическата разработка е още един принос в защита на информацията при нейното предаване по Интернет. При създаването на сайта са използвани кодове на HTML, CSS, JavaScript.
 
Благодарим на всички, които участваха и допринесоха за успешната реализация на „Европейската седмица на програмирането“ в нашето училище. Тези събития са само началото на много успешни и вдъхновяващи инициативи.
Back To Top