skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Тържествено откриване на учебната 2023/2024 г.

Тържествено откриване на учебната 2023/2024 г. се проведе днес в двора на ПГИУ “Елиас Канети”.
Специални гости на събитието бяха госпожа Златомира Стефанова, зам.-кмет на град Русе, господин Асен Даскалов, представител на РУО и доц. д-р Александър Косулиев от Русенски университет “Ангел Кънчев”.
Директорът на гимназията г- жа Мариана Гъркова се обърна с вдъхновяващи думи към преподавателите, осмокласниците и родителите. Тя обеща на родителите, че учителите на ПГИУ ще се въоръжат с търпение и обич, ще сложат рицарската маска на Дон Кихот и самоотвержено ще се впуснат в битките – и в онези с вятърни мелници, и в другите – за добрина, човешка съпричастност и справедливост. На осмокласниците пожела да реализират мечтите си, таланта и амбициите си.
Госпожа Стефанова се обърна към гимназистите с думите, че не са достатъчно само мечти, трябва да се положи и много труд.
Приветствие към осмокласниците отправи и Алис Туна, представител на 12-класниците, като им припомни едни от най-смислените фрази на Канети: „Не оставяй ден, без да оставиш знак”, „Неизползваното знание си отмъщава“, „Без книги радостите загиват“, „Човек трябва да дава и без да има смисъл“, “Прехвърляй от годините в миговете“ и завърши с думите: „И вие, уважаеми осмокласници, прехвърляйте мисли, спомени и живейте в „Бъдеще, което всеки миг се променя“, след което те по традиция първи прекрачиха училищния праг.
Back To Top