skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Национално състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея” – училищен кръг

Национално състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея” – училищен кръг
 
На 06.02.2023 г. се проведе вътрешноучилищен кръг на Национално състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“. Участваха четири иновативни идеи на ученици от XII б клас, специалност „Оперативно счетоводство“.
 
Мануела Николова представи своята идея „Платнени маски Moda Verde“. Лилия Стоянова представи идеята „Вертикално земеделие“. Ралица Георгиева представи идеята „Преносима батерия Low electricity mode“. Михаела Димитрова представи идеята „3D Илюжън“.
 
Целите на състезанието са:
• засилване мотивацията на учениците от професионалните гимназии по икономика в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание, базирано на междупредметните връзки в посока предприемачество;
• предоставяне на възможност на учениците за творческа изява на придобити знания, умения и компетентности в областта на предприемачеството;
• стимулиране на иновативността, креативността и екипната работа на учениците;
• насърчаване на развитието на предприемаческа култура и предприемаческо мислене и поведение;
• насърчаване на нагласата за продължаващо и самостоятелно учене чрез стимулиране на състезателното начало;
• стимулиране на сътрудничеството между професионалните гимназии, бизнеса и висшите учебни заведения.
Състезанието се проведе в два етапа. През първия етап учениците представиха своите идеи писмено с резюме и визуализация, а за втория етап разработиха мултимедийни презентации.
Устното презентиране и демонстриране на идеите се превърна в своеобразен празник на училището, на което присъства ръководството, учители и ученици от нашата гимназия.
Участниците заинтригуваха присъстващите със своите иновативни идеи, в които бяха вложили много творчество и придобити знания по икономика. Идеите показаха тяхната предприемаческа култура, мислене и поведение.
При голяма конкуренция, комисията за оценяване на идеите с председател г-жа Анета Ангелова и членове: Диана Дончева и Ферихан Ахмедова класира по критерии, зададени от МОН, идеите по следния начин:
На първо място Лилия Стоянова с идеята „Вертикално земеделие“ с 94 точки;
На второ място Ралица Георгиева с идеята „Преносима батерия Low electricity mode“ – 79 точки;
На трето място Михаела Димитрова с идеята „3D Илюжън“ – 77 точки;
На четвърто място Мануела Николова с идеята: Платнени маски Moda Verde – 73 точки.
Първите две класирани идеи продължават да се състезават в следващия етап на състезанието с всички класирани идеи на ученици от цялата страна.
 
Да им пожелаем успех националната комисия да избере техните идеи за участие в националния кръг, който ще се състои в град Гоце Делчев, област Благоевград с домакин Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+2
 
 
See insights and ads
Boost post
 
All reactions:

29

 
 
Back To Top