skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

На 17.11.2023 г., в ПГИУ “Елиас Канети” бе отбелязан Денят на четенето.

На 17.11.2023 г., в ПГИУ “Елиас Канети” бе отбелязан Денят на четенето.

 

     Под мотото “Четенето дава възможности” за пръв път Фондация ”Четене” организира Ден на четенето. В инициативата се включиха ученици от 10 а и 11 в клас от ПГИУ “Елиас Канети”. В рамките на два дни – 16. и 17 ноември 2023 г. възпитаници от нашата гимназия споделиха откъси от любими книги, изразиха своето мнение за ползите от четенето и коментираха избрани мисли за книгите от подготвена презентация.

     Истински празник на книгата направиха учениците от 11 в клас, които доказаха, че младите хора са не само четящи, но и смислени търсачи на “свръхземните въпроси, които никой век не разреши”.

     Те четоха и коментираха откъси от книги на български и чуждестранни автори.  В събитието се включиха и директора на гимназията – М. Гъркова и зам.–директора – Р. Мицова,    които споделиха пасажи от творби, оставили диря в душата им. Росица Николова – преподавател по български език и литература изрази емоцията си от интереса на учениците към художествената литература и заключи, че литературата е ”вкусна” и прочете откъс от “Вкусни разкази “ на Катерина Хапсали.

     За възпитаниците на гимназия „Канети“ четенето е както полезно, така и приятно занимание и те с удоволствие се впускат в това приключение.

Back To Top