skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Световната седмица на предприемачеството

Във връзка с отбелязването на Световната седмица на предприемачеството 13-17.11.2023г, в ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се осъществиха редица инициативи.

     В навечерието на Световната седмица на предприемачеството с любезно съдействие на Джуниър Ачийвмънт – България, в час по Предприемачество в 8В клас, специалност „Електронна търговия“ учениците участваха в инициативата под наслов „Аз съм предприемач“.

     На събитието присъстваха официалните гости от РТИК Русе – Милен Добрев – изпълнителен директор и Десислава Димитрова – организатор обучения. Те запознаха учениците с проектите на Русенска търговско – индустриална камара и споделиха с тях интересни предприемачески казуси.

     Учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ Моника Миткова, Пламена Петкова, Ралица Стефанова и Михаела Мицова от 12А, специалност „Икономическа информатика“ представиха иновативната си предприемаческа идеята „ИНОКАРД“, която представлява възпроизвеждане на записани носители /безконтактни и иновативни визитки/. Визитките разполагат с вграден безконтактен чип с памет. В него могат да се съдържат произволни данни – име, телефонни номера, е – mail, уебсайтове, пощенски адреси, лични данни, бележки и друга информация. Използва се NFC технология, която позволява тези данни да се четат с всеки NFC съвместим смартфон. С тази идея талантливите ученици спечелиха първо място за комплексно представяне във всичките двадесет конкурса на Учебно тренировъчните фирми на Международен пловдивски панаир!

 

***

Във връзка с отбелязването на Световната седмица на предприемачеството 13-17.11.2023г, в ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се осъществиха редица инициативи.

     Учениците от XII В клас – специалност „Икономика и мениджмънт“, имаха удоволствието да участват в онлайн среща с Данаил Коев – съосновател на VEDA Accounting.

     Бившият ученик от ПГИУ „Елиас Канети“ и настоящ предприемач сподели с учениците своите вдъхновяващи истории за обучението си в гимназията, за началото на бизнеса си и стъпките, по които е минал, до постигане на успешен бизнес. Това запали искрата на предприемаческото мислене у ученици и ги провокира да задават множество въпроси.

     Благодарим на организиторите от Сдружение “Предприемачи в клас” за чудесната идея да срещнат учениците с успешни предприемачи!

***

Във връзка с отбелязването на Световната седмица на предприемачеството 13-17.11.2023г, в ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се осъществиха редица инициативи.

     Учениците от X В клас специалност „Оперативно счетоводство“ с ръководител Анета Ангелова и XI В клас специалност „Икономика и мениджмънт“ с ръководител Диана Дончева се включиха в онлайн събитие в рамките на Световната седмица на предприемачеството по инициатива на Сдружение „Предприемачи в клас“. Тази година мотото на Световната седмицата на предприемачеството е „Да запалим искрата“. Целта е да се провокира предприемаческото мислене у учениците чрез споделяне на реалните примери. Световната Седмица на предприемачеството има за цел да вдъхновява, ангажира, обучава и свързва хората чрез предприемачество.

     На 14 ноември се проведе онлайн среща с предприемача Огнян Попов – основател на ViaBank, който запозна гимназистите с вълнуващия път до успеха в работата му като предприемач и им предаде заряда си за сбъдването на мечтите им.

     В онлайн маратона ще се включат и други класове от ПГИУ „Елиас Канети“ през седмицата.

Back To Top